Minggu, 09 November 2014

Bawean Eiland, een Small Hidden Paradise in Oost-Java

Bawean is een eiland gelegen in de Java Zee, ongeveer 120 kilometer ten noorden van Gresik. Bestuurlijk is het eiland opgenomen in Gresik, Oost-Java provincie. Nederlandse (VOC) gaat eerst naar dit eiland in het jaar 1743. Voor 1974 werd de Bawean opgenomen in het district van Surabaya, maar sinds 1974 het eiland Bawean ingevoerd om grondgebied Gresik's Omdat het ligt dichter bij Gresik.


Bawean heeft 2 subdistricts genaamd Sangkapura en Tambak. De bevolking is ongeveer 70.000, het dat is een mix van een aantal termen die afkomstig zijn van het eiland Java, Madura, Kalimantan, Sulawesi en Sumatra, met inbegrip van cultuur en taal. Bawean meeste bewoners hebben een bestaan als vissers of boeren, evenals een migrerende werknemer in Maleisië en Singapore, de meeste van hen hebben reeds een permanente verblijfsstatus in het land, in aanvulling op de bevolking in beide landen Bawean Ook vestigden zich in Australië en Vietnam. Meerderheid van de bevolking is etnisch Bawean Stam en andere stammen bijvoorbeeld Javanen, Madurezen, Bugis, Mandar, Mandailaing, Banjar en Palembang.



Bawean is afgeleid van het Sanskriet, wat betekent dat er een zonlicht. Volgens de legende, rond 1350, een groep zeilers uit de Majapahit Koninkrijk gevangen in een storm in de Javazee en belandde gestrand op het eiland Bawean bij zonsopgang. In het boek vermelden Negarakertagama dat het eiland is vernoemd Buwun terwijl aan vezels Praniti Wakya Jaya Baya Bawean Begon bevolking in de vorige 8 Saka waar het eiland is onbewoond. de regering van Nederland en de Europese koloniën in de 18e eeuw noemde het eiland als Lübeck, Baviaan, Bovian, Lobok. Bawean is de taal van Bawean Eiland, in plaats van Madoerezen talen zoals die afgekondigd vóór dit. In Maleisië en Singapore, de vermelding van deze stam veranderd in Boyan. Ze noemen zichzelf de Boyan, wat betekent dat de Bawean.



Momenteel Bawean is een favoriete toeristische bestemming in Oost-Java, in het bijzonder kleine eiland beach resort en rond het eiland Bawean, genaamd Noko Gili en Gili Selayar die lange witte zandstrand provice, zo noemde een van de verborgen paradijs in Oost-Java. Om Bawean Island te bereiken, moet je de Java Zee over te steken met de veerboot van Gresik. BeePro Tour en Travel is de juiste partner als u en de familie willen de natuurlijke schoonheid van Indonesië te bezoeken. Gevestigd in Singosari, Oost-Java, zijn we klaar om een andere ervaring en onvergetelijke terwijl in Indonesië te bieden.

Bezoek Indonesië en voel de echte paradijs met BeePro!

BeePro Tour and Travel
Jl. Diponegoro 173 Ardimulyo, Singosari
Telefoon : +62341 456 477
SMS / WhatsApp : +6281 233 865 889
PIN : 7E7C6542
E-mail : beepromalang@gmail.com

Twitter : @BeeproEO

Tidak ada komentar:

Posting Komentar